день матері сценарій для старшокласників

Кадровий потенціал підприємства реферат старшокласників для сценарій матері день розвиток мовлення 4 клас відповіді захарійчук і мовчун.

Новини. Рубрика СВЯТО МАТЕРІ. Сценарії до Дня Матері: Вірші до Дня Матері: Сценарій свята до дня матері.

“Матусенько, голубонько, благословенна тричі будь” Ведуча: Наймилішої для нас людини, людини з прекрасним і гордим іменем — Мати! Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах. Материнська ласка гріє нас крізь усе життя. Любов до матері — це святе почуття. Немає вищої любові за материнську. Там, де ступає матуся, здається, стає тепліше, піднімаються трави, розцвітають квіти, радісно щебечуть пташки. По-особливому дерева там ростуть, опустивши свої віти до матінки-землі, віддаючи данину шани і поваги. А інші здіймають віти до сонця, ніби прославляючи ім’я Матері!

Можна у світі чимало зробити: Зиму на літо перетворити.

Можна моря й океани здолати, Гору найвищу штурмом узяти. Можна пройти крізь пустелі і хащі, Тільки без мами не можна нізащо, Бо найдорожче стоїть за словами — В світі усе починається з МАМИ! Ведучий: Мати — тільки вона нічого не пожалкує для своєї дитини, це вона в хвилини небезпеки ніколи не згадає про себе, все віддасть для того, щоб захистити свою дитину, зазнає будь-яких труднощів, щоб жилось їй краще.

Віддасть всю свою мудрість душі, тепло свого серця, своє здоров’я. Материнська любов не знає страху, сумнівів розрахунків. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею. Мати — захист і притулок для дитини, вона її опора і совість. Все, що є в нас найкращого, все від неї, від рідної неньки. Тож будьмо гідні материнської любові і пронесімо через усе своє життя це ніжне і прекрасне слово «Мама». Мужнієм ми, всьому приходить час, Та з юних літ і до самого скону Із биттям серця вічно б’ється в нас Народжене любов’ю слово «Мама»! Музика повільно затихає. Пісня “Рідна мати моя” (Муз. П.Майбороди, слМалишка). На сцену виходять маленькі діти з квітами, малюнками, подарунками. Хлопчик: Ми до маминого свята Готувалися завзято. Ми малюнки малювали, Ми дарунки готували Власними руками. Кожен сам для мами. Читець Хлопчик: Є в мене найкраща на світі матуся. За неї до тебе, Пречиста, молюся. Молюся устами, молюся серденьком До тебе, небесна Ісусова ненька. Благаю у тебе дрібними словами Опіки та ласки у рідної мами. Пошли їй не скарби, а щастя і долю, Щоб дні їй минали без смутку, без болю. Рятуй від недуги матусеньку милу, Даруй їй здоров’я, рукам подай силу, Щоб вивела діток у світ той, у люди, Щоб ними раділа, пишалась усюди. За це я складаю в молитві долоні До тебе, царице, на сонячнім троні. Ведучий: Якби ви тільки знали, як мало потрібно матері для щастя. Щоб ви були здорові, щоб не скупилися на добрі, ніжні слова, щоб цілували матусю не тільки в дні свят, а завжди, коли зустрічаєтесь з нею. Пам’ятайте, скільки б людині не було — 5 чи 50, їй завжди потрібна мама. І як би не склалася ваша доля, знайте, материнське серце завжди болить за вами. Ведуча: Як би ви далеко чи близько не були, ви завжди повинні відчувати серце матері, бачити її очі, які не досипали ночей, руки, які пестили нас у дитинстві, чиї кроки і душа завжди ідуть з нами, підтримують нас у години радості і печалі. Тож цінуйте матерів своїх. Оберігайте їх від злих очей, необдуманих вчинків. Будьте з ними завжди. Ведучий: Мамо! Хай буде світлим кожен твій день. Кожна хвилина.

Бо ти не тільки нас породила.

Своєю безмежною любов’ю ти навчила нас бути відданими, працелюбними, добрими, милосердними. І не зникне благородство, людяність, поки на світі є матері. Ведуча: Пірнаю в глибини, як в пам’ять життя, І згадую руки матусині милі, Бо мама — найвищі святі почуття, Яких вже ніхто замінити не в силі. Ведучий: Життя перед нею схиляє чоло, Вона передчасно сивіє. Матуся — це тепле, чарівне крило, Що в холод шалений зігріє. Ведуча: Дарує дитині літа молоді, Черпає від нього собі насолоду, Бо мама незрадна в добрі і біді, Продовження нашого щастя і роду! Пісня “Мамина вишня” (МузПашкевича, слЛуценка). Пісня “Росте черешня в мами на городі” (МузГорчинського, сл.

М.Лукова). Диктор: Не сумуй, дорогенька, Що піввіку прожито, Що на скроні лягла сивина, Ти для нас найдорожча у світі, Ти для нас. як і сонце одна, Як добре нам бачити й знати, І вірити друзі весь час. Що кращого слова, як мати, Немає у світі для нас. Вона, мов зоря світанкова, Хліб і людська доброта, Як мова твоя колискова, Як доля і правда свята.

Пісня “Мамина коса” (МузХорта, сл. І.

Чернецького). Пісня “Чорнобривці” (МузВерменича.

сл. М.Сингаївського). Ведучий: На щастя, на здоров’я, на довгий вік дарувала мати вишиту сорочку. Дарувала не будь-кому, а дитині, братові, чоловікові. Коли син вирушав у далекі мандри, просив свою неньку вишити сорочку. Вона нагадувала йому про рідну домівку, теплі мамині руки, захищала і оберігала від лиха. Хлопчик: Мама вишила мені квітами сорочку. Квіти гарні весняні — На вдягай, синочку. В нитці сонце золоте. Пелюстки багряні, Ласка мамина цвіте В тому вишиванні.

Вишиваночку візьму, Швидко одягнуся, Підійду і обійму Я свою матусю. Ведуча: Мудрість народу слово “Мати” поставила поруч із великим словом Мати Господня — Пречиста Діва Марія. Сьогодні в день світлого свята похвалу, поклін і честь віддаймо найкращій з людей. Ти у красі своїй небесній, як Великодня писанка у веселці барв. Прости своїх дітей вірних і невірних, прийми блудних синів і дочок і благослови всіх материнською любов’ю. Ведучий: Божу Матір величаймо, долі кращої бажаймо собі й для дітей, на завтрашній день. Мати Господнього Сина, Діва Пресвята, тримай нас в опіці, захисти від зла. Ми діти твої, нас багато у святій твоїй оселі.

Тому й приймаємо твоє благословення, як Божу благодать на все життя.

Є у кожного у серці і буде жити Божа Мати, наша ненька Мати всього світу. Дівчинка: О Мати Божа, Мати єдина, І в тебе була люба дитина, Ти свого сина ревно любила, До свого серця щиро тулила. Тобі, о Мати, найкраще знати. Чим для дитини є рідна мати. Чим для дитини є серце материне, Добре, зичливе, щире і вірне. Тому до тебе шлю мольби щирі: Дай нашим мамам прожити в мирі, Дай їм здоров’я і дай їм сили, Щоб з нас потіхи й слави дожили! Ведуча: Сьогодні на нашому святі присутні дуже почесні гості. Це молоді, красиві, любі наші бабусі. Яке ніжне, лагідне пестливе це слово. І ми, онуки, мабуть, у двічі дорожчі за дітей. Бо правду кажуть в народі: діти — це діти, а онуки — це справжні діти. Тож, любі, дорогі наші, милі бабусі, щиро вітаємо Вас із цим світлим материнським святом. Добра Вам, щастя, довгих років життя, терпіння та любові до своїх дітей та онуків. І хай ця любов повернеться до Вас сторицею. Ведуча: Дорогі наші матері, ми ще і ще раз від усього серця вітаємо Вас з цим прекрасним весняним святом — Днем Матері. Ведучий: Бажаємо Вам добра і здійснення сонячних материнських мрій і надій. Радості Вам безмеж, вдячності від дітей, синівської любові і тепла. Хай Бог Вам дає сили та спокою, щасливої долі на рідній землі, здоров’я на довгі літа.

Ведуча: Любі матусі, хай сива зозуля Ще років багато Вам накує. Щастя, здоров’я усім ми бажаєм, Хай не старіє серденько твоє. Ведучий: Хай в житі Вам радість буде, Процвітайте, як той цвіт, Дай же, Боже, нашим ненькам Многих, довгих і щасливих літ. Свято матері. 1 Ведучий: Мати, мама, матуся, неня — такими високими словами величаємо жінку — матір. Скільки спогадів і тепла таїть у собі це магічне слово. Цим словом ми називаємо найдорожчу, найдобрішу, найкращу, наймилішу нам людину. І кожного, від немовляти і до глибокої старості, образ матері супроводжує через ціле життя. Мати навчила нас бути мудрими, добрими, навчила жити, вірити, любити і надіятися. 2 Ведучий: — Яке найкраще слово в світі?, — раз мудрий хтось питав людей. — “Здоров’я”, — відповів так хворий. — Ні, “молодість”! — ставав старий. — Найкраще “хліб”! — жебрак говорить. — “Побіда”, — відповів стрілець. — Найкраще “воля”! — рік невільник. — Ні, “правда”! — обстоював мудрець. Аж тут з куточка обізвавсь сирітка, ще малий хлопчак: — Найкраще слово в світі: “Мама!” І всі сказали: “Мама”. Так.

” 1 Ведучий: “Мама”!

Найдорожче слово в світі! Де б не був ти, що б ти не робив, назавжди вона твій шлях освітить ніжним серцем, відданим тобі. РУКИ МАТЕРІ!

О руки ті! Вони вночі не сплять, Оберігаючи рожевий сон дитяти. З віків у вічність проліта земля, Нас на руках тримаючи, як мати. З чужих країв вертаючи домів Після далеких мандрів і розлуки, Цілуймо руки наших матерів, Натруджені, сумні, ласкаві руки. Ці руки пестили, варили і пекли, І сорочки нам шили й вишивали, І підкидали в небо нас малих, Щоб і в житті так високо літали, Мов ластів’ята, лаштуючи в політ. В любистковому літеплі купали. І прикіпали руки до воріт, Коли між люди вперше випускали. Ніщо не вічне — вічні матері. Уже й тоді, як нікому стрічати. Допоки сонце сяє угорі, Вона живе — многостраждальна мати. 1 учень: У нас у городі зацвіли лелії — Із них я найкращу зірву для Марії, Бо вона — пречиста, повна благодати, Матінка Ісуса, твоя й моя мати. 2 учень: О свята ненько, чиста леліє, В тобі спасіння, наша надіє! Охороняй нас від зла, маленьких, Пригорни в ласці душа чистенькі. 1 учень: Є немало мам у світі, Мами добрі, мами світлі. Та одна є наймиліша — Хто така? Скажу вам я — Рідна матінка моя. Мамо рідна, хай святиться ім’я твоє. Ведуча. Мама, мамочка, матуся.

Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша. У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері. Ведучий. У кожній країні свято Матері відзначають давно. Щасливі ми, що воно прийшло, нарешті, і на нашу землю. Хай вічно живуть наші мами, а ми, діти, завжди залишатимемося перед ними в боргу. Мама — основа всіх основ. Вона народжує і виховує дитину, плекає, оберігає від біди і горя.

Мама турбується увесь вік за дитину, проймається її болем на відстані. Слово “мама” росте разом з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка, як тихо світить веселка і гладить по голівці рідна рука. Зі звуку-сльозинки народжується на світ святе слово “мама”, яке вимовляє дитина. Але цю мить не вловити, як і не вловити того дня, коли вперше над колискою нахилилась мати. Це мить і це вічність, бо мама живе з нами вічно.

Земля дочекалась і рясту, і сонця, і цвіту. Душа, мов калина, росте і цвіте від тепла, Нічого не треба, нічого не хочу від світу, Лишень аби мати на білому світі була. Схилялось над ліжком привітне чоло, Дрімали натомлені очі. Спасибі вам, мамо, спасибі вам, мамо, За ваше тепло І довгі недоспані ночі. “Мама” — це перше слово немовляти. “Мама” — це останнє слово вмираючого на полі бою солдата.

“Мама” — це горнятко теплого молока, це запашний шматок пшеничного хліба, це і розповідь про предків, це і мамина наука: “Будь добрим до людей, і люди будуть добрі до тебе”. Можна пройти крізь пустелі і хащі. Тільки без мами не можна нізащо, Бо найдорожче стоїть за словами: В світі усе починається з мами! Мама — всьому початок. Мама — берегиня роду людського. Незмірну любов, ласку, ніжність і тепло дарує вона своїм дітям, оберігаючи їх і дім. її святою завжди називали. Мама народжувала дитину, співала їй пісень, вчила добру і любові, навчала охайності, працьовитості. Недаремно в народі кажуть: “Яка мама, така й доня”. Мама наказувала доні: “Тримай хаточку, як у віночку, і рушнички вишиті на кілочку. Тримай відерця чистенькі і водиці повненькі”. Споконвіку славились українські дівчата і жінки — чепурні, роботящі, добрі й привітні. Все прекрасне в людині — від променів сонця і від молока матері. У всіх піснях і заклинаннях бачимо матір — на зорях. І сама вона давно стала зорею незгасною, що світить звідусіль. Адже тільки мама залишиться символом рідного дому. Недаремно найсвятіші на землі слова жіночого роду: земля, Україна, Вітчизна. Пісня лунає по всій Україні — Матусине свято прийшло до нас нині. Щиру подяку ми неньці складаєм, Здоров ’ я і щастя рідненькій бажаєм. Велика любов до мами знайшла відображення у великій кількості звертань до неї: “мама”, “матінка”, “неня”, “ненька”, “матуся”, “мамуся”, “мамочка” — часто зі словами “рідна”, “рідненька”. А ось як у прислів ’ я увійшов образ мами: Шануй батька й неньку, буде тобі скрізь гладенько.

Нема того краму, щоб купити маму. Матері ні купити, ні заслужити.

Добре й неньці, як дитина в славі. Який кущ, така й калина, яка мати, така й дитина. Нема цвіту білішого, як цвіт на калині, нема в світі ріднішого, як мати дитині. Без мами немає життя на землі. Саму землю ласкаво називають “земля-мати”. Маму мають не тільки діти, звірята, але навіть і рослини. Поширеним був в Україні переказ про квітку сон. У всіх квіток є своя мати. Тільки в сон-трави не рідна мама, а зла мачуха От ще тільки сніги почали танути, а вона вже прийшла, розбудила його: “Вставай, сонливий та дрімливий, уже всі квітки цвітуть, один ти спиш!” От він схопився і відцвів раніш за всіх, ніхто його краси й не побачив. Багато народних назв рослин пов ’ язано зі словом “мама”: материнка, мати-й-мачуха, материні сльози. Материнство — це нескінченність людського роду. Кожна мати, народжуючи дитину, сподівається, що вона буде кращою за неї, тому намагається передати їй свої знання і вміння.

Це один із тисячі віршів, присвячених поетами матерям. Найніжніші, найсокровенніші, найкращі слова ми бережемо в своїй душі для мами. Немає любові сильнішої від материнської, немає ніжності ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги тривожнішої від безсонних ночей і незімкнутих очей материнських. Людство існує тільки тому, що існує материнська любов. Немає нічого святішого і безкорисливішого, ніж любов матері.

Мама! Чи є в світі слово більш прекрасне й ніжне? У мами добрі й ласкаві руки, найвірніше й найчутливіше серце — в ньому ніколи не згасає любов, воно ніколи не залишається байдужим. І скільки б тобі не було років — п ’ ять чи п ’ ятдесят, — ти відчуватимеш себе дитиною, тобі завжди потрібна мама, її ласка, її погляд. Шанування матері — один з найсвятіших обов ’ язків людини і неоплатних боргів дітей. Вона нас зростила, виховала, навчила добру, леліяла, любила.

І як же не відплатити їй пошаною, любов ’ ю, ласкою і допомогою. А, власне, тільки цього на старості літ і хочуть від нас наші мами. Чим більша наша любов до матері, тим святіше і радісніше наше життя. Благаю у Тебе щирими словами Опіки та ласки для любої мами. Рятуй від недуги матусеньку милу, Даруй їй здоров ’ я, рукам подай силу, Щоб вивела діток у світ та й у люди, Щоб нами раділа, пишалась усюди: Проминуть роки. Мов лелеки у вирій, розлетимось ми з теплого маминого гнізда. Та щасливої погожої днини збере нас, мов чайка чаєнят, матуся до рідної світлиці. І защебече, заговорить, заплаче мамина пісня у наших серцях. Озветься вона червоною калиною в лузі, стрункою тополею в полі, кучерявою вербою над водою, білокорою берізкою, вишневим цвітом, солов ’ їною мовою, пахучістю трав. І де б ми не були, нехай завжди до нас прилітають легкокрилі лебеді материнства. Вертаючи з віддалених країв Після тривожних мандрів і розлуки, Цілуймо руки наших матерів, Натруджені й ласкаві рідні руки! Ніщо не вічне, вічні матері. Уже й тоді, як нікому стрічати, Допоки сонце сяє нам вгорі, У кожного живе у серці мати. 1 читець: “Яке найкраще слово в світі?” — Раз мудрий хтось питав людей.

“Здоров’я”, — відповів так хворий. “Ні! Молодість!” — сказав старий. 2 читець: “Найкраще — хліб!” — жебрак говорить, “Побіда”, — відповів стрілець. “Найкраще — воля!” “Ні, правда!” — обставав мудрець. 1-ий ведучий: Дорогі односельчани, як співалося в цій пісні, радість сьогоднішнього свята розділяють чотири мами, які має кожна християнська душа. Діти читають вірші: Я ще малий, та добре розумію, Що в світі неможливо без добра. Отож в Тобі я маю всю надію, Моя небесна квітко запашна. 1-ий ведучий: В одній легенді розповідається, як Ісуса Христа запитали, що є найбільшим Божим шедевром або творивом, то Він, звівши догори очі, відповів: “Це серце! Це перш за все серце матері, переповнене любов’ю до всіх”. 2-ий ведучий: Вона була нашою першою вчителькою і дорадницею. Вона першою навичла нас любити ближніх. Любов нашої мами, її опіка і жертва ніколи не маліють, тільки завжди скріпляються. 1-ий ведучий: Так, найдорожчі для мами — діти. Невеличкий вияв їхньої уваги і любові приносить велику радість неньці. 2-ий ведучий: Отож, дорогі матері та бабусі прийміть від нас ці квіти в знак великої подяки за всі турботи, недоспані ночі та безмежну любов. 1-ий ведучий: На краю села, вже у самому лісі була невеличка хатина лісника, в якій жила мама та її двоє дітей. Їхній батько помер, і жінка сама виховувала дітей. Та одного разу…, але, зрештою, подивіться самі. Мама: (вийшовши на сцену) Ти завжди мені перечиш, сину. Ніколи не допоможеш мені.

Та й в науці добряче відстаєш. А я, Тарасику, хочу для тебе тільки добра. Ох, якби був живий ваш тато, щоб він сказав? (починає плакати). Тарас: А я не збираюся бути в майбутньому великим ученим… щоб зробити якесь відкриття. Для цього є інші. А я читати-писати вмію, рахувати теж — проживу якось, навіть якби прийшлось самому — без вас, мамо, та ваших настанов. Тарас: Ні.

Забирайтеся геть, ой мамо! (з протилежної сторони сцени виходить ангел та відганяє нечистих). Дякую тобі. А ти хто є? Тарас: Так, обов’язково… Придумав, завтра є її свято, тому я піду зараз вночі у ліс та принесу їй гарний букет квітів. (Події відбуваються в лісі. Темно, того ж характеру музика. Виходить Тарас дуже обережно. За ним ангел, який, побачивши нечистих, відганяє їх. На галявині сидить хлопець з букетом квітів.) Юнак: О ні! Якби я мав маму, я їй ніколи-ніколи не зробив би нічого поганого. Я б її любив понад усе на світі. Завжди б її слухав у всьому, але якби я мав маму… Я її не маю. (плаче). Тарас: Ну чого ти? Знаєш, моя мама часто мені казала, що кожен з нас має ще одну маму, яка нас також дуже любить. Є завжди біля нас та нам допомагає. Юнак: Я знаю, де вона є! У церкві! Я бачив! Я йду туди, щоб привітати її зі святом. Занесу їй квітів, але половину букету я даю тобі для твоєї мами. Привітай її. Тарас: Мамо, дорогенька, пробачте мені за всі прикрості. Я вже більше ніколи-ніколи не буду, бо зрозумів, хто є найдорожчою в світі людиною, яку потрібно шанувати і любити… Ці квіти я приніс для вас, ненько. Мама: Дякую, але найкращим дарунком для мене є ви, Тарасику і Марійко. Чи ви слухняні, чи ні, та я завжди буду вас любити. Йшов автобус на Полтаву По білету і по праву Кожен зручно в крісло сів. Проти ночі на Полтаву Курс узяв автобус “Львів” Підказав Хлопчику, де мешкає дядько Петро? — питається чоловік у хлопчика, який бігає у дворі. Той веде незнайомця на десятий поверх, показує на двері: — Дядько Петро живе ось тут. Але зараз його немає вдома, бо він сидить у дворі на лаві. До телефону П’ятирічний хлопчик підійшов до телефону: — Так, слухаю. — Поклич тата або маму! — Їх вдома немає. — То, може, ще хтось є? — Так, моя сестра. — Поклич її будь-ласка! Невдовзі хлопчик знову бере трубку. — Вона дуже важка. Я не можу витягнути її з коляски. Драбина Михайлик прибіг до матері й каже: — Мамо, я перекинув драбину. — Драбину? Швидше скажи про це татові!

— Тато вже знає. Він висить на люстрі. Знайомство з природою Міський хлопчик вперше побував на фермі у своїх сільських родичів. Гуляючи довкола будинку, він побачив у траві кілька пляшок з-під молока і, захекавшись, прибіг до батьків: — Тато! Мамо! Я тільки що знайшов у траві гніздо корови! 1-ий ведучий: Ваша присутність буде вічною в нашому житті, а добрий приклад впевнено вестиме невідомими стежинами нашого життя. За вас, улюблені матері, — наша повсякчасна молитва та подяка Господеві. Вірші про маму. МАТІНЦІ Матінко моя єдина! Ти для мене цілий світ! І хоч я мала дитина, Хоч мені лиш кілька літ, Та тебе, матусю мила, Я кохає над життя І бажаю: будь щаслива, Наче квітка весняна! Савицька. ПЕРШЕ СЛОВО Коло, риску, закарлючку На папері пише ручка. Все з’єдналось загадково, І з’явилось перше слово. Здогадались, яке саме? Наймиліше в світі — «мама». Січовик. ДУЖЕ ЛЮБЛЮ Матусю, дай ручки твої поцілую, За шийку тебе обійму І щічки погладжу. Ти знаєш, матусю, Як дуже тебе я люблю! ЛЮБІЙ МАТУСІ Гарна ти, матусю, Люба дуже, мила! Ти мене ще змалку Звичаю навчила. І щодня навчаєш, Як любить родину, Мову нашу гарну, Рідну Україну. Буду українка, Як і ти, матусю, І за ту науку Я тобі вклонюся Перелісна.

МАМІ Прийшла весна — Зраділа мама! Вона сама як весна. І весна як мама: Лагідна, добра, Ласкава і тепла! А мамин усміх — Сонечко з неба! Прекрасна, як весна, Мама-красна. М. Трохим МАМИН ДЕНЬ Пролісочок нерозквітлий На галявці зріс. Я його на свято рідній Матінці приніс. І мене із ним так ніжно Мама обняла, Що аж пролісок розквітнув Від її тепла. Г. Віеру ПІСНЯ ДЛЯ МАТЕРІ Знову чисте сонце Наді мною.

Віє синій березень Весною. Знов зі святом неньку Я вітаю, Щастя їй і радості Бажаю. Мамо люба, мамо Наша рідна. Вже до нас прийшла Весна погідна. Я найкращі квіти Приготую, Бо матусі завжди їх Дарую. Буду квіти рясно Висівати.

Буду пісню матері Співати. Мамо рідна, мамо Наша мила, Це ж веснянка Нас бере на крила. Сингаївський. Ще в колисці немовля Слово МАМА вимовля. Найдорожче в світі слово Так звучить у рідній мові: Мати, матинка, матуся, Мама, мамонька, мамуся! Називаю тебе я, Рідна ненечко моя!.

Гринько. Коли б з’явився в мене Чарівний килимок, На тому килимкові Злетів би до зірок. Щоб зірку найяснішу За хмарами дістати І дорогій матусі Її подарувати. О. Плавенчук. Сниться полю дощик, Картоплині — горщик, А відерцю сниться Копанка криниця. Сонце сниться вітам, Хатці сниться брама, А маленьким дітям Сниться їхня мама Крищенко. . 8 Березня — саме довгоочікуване свято для всіхжінок планети. Зазвичай від браку уваги не обділяють навіть маленькі дівчатка, які разом зі своїми мамами отримують компліменти і подарунки. 8 Березня школі відзначається нарівні з іншими святами, і в цей день перед адміністрацією стоїть непросте завдання: порадувати не тільки вчителів і школярок, а й запрошених на концерт мам і бабусь. Запропонований сценарій розрахований на учнів молодшої та старшої школи. Звернувшись до нього, ви зможете знайти самі смішні сценки на 8 Березня для старшокласників і дізнатися особливості оформлення актового залу. Деякі організаційні моменти. Традиційно провідними подібних заходіввибирають хлопчика і дівчинку — найактивніших і найяскравіших старшокласників, які вміють підтримати розмову з залом. Прикраса залу на 8 Березня в школі — важливий момент. Оскільки живі квіти коштують дорого, можна скористатися штучними, не забудьте про повітряні кулі та дитячих малюнках. Веселі сценки та анекдоти необхідно розбавляти танцями і піснями, підготовленими самими школярами. На початку свята слід на словах привітати присутніх педагогів і — по можливості — вручити кожному по букету квітів. Після закінчення кожен клас розходиться по своїх кабінетах і продовжує святкування з тістечками і безалкогольними напоями. відкриття заходу. ведучий 1 : Сьогодні ми зібралися в актовому залі нашої улюбленої школи для того, щоб відсвяткувати день, коли прекрасна половина людства чекає красивих слів і приємних вчинків. ведучий 1 : Проведення 8 Березня школі вже стало традицієюв нашому маленькому дружньому колективі, а тому ми з Діаною і нашими учасниками заходу постараємося зробити це свято незабутнім. Слово надається. (Далі можуть звучати привітання вчителям, віршіна 8 Березня, виконання танцювальних або музичних номерів. Можна озвучити заслуги кожного викладача і, подякувавши за виконану працю, вручити букет).

З історії свята. На інтерактивній дошці з’являється слайд-шоу з яскравими ілюстраціями, відповідними мови ведучих. Картинки супроводжуються музикою і відеофрагментами. ведучий 2 : Мало хто здогадується, що спочатку цей день був приурочений до прагнення прекрасної половини людства зайняти гідне місце в світі. ведучий 1 : Поява свята пов’язана з ім’ям Клари Цеткін. Спочатку вона йому дала назву «Міжнародний день солідарності жінок у боротьбі за свої права».

ведучий 2 : Не дивно, що в цей же день в 1857 роцівідбулося масове виступ працюючих жінок в Нью-Йорку. Зрозуміло, організація 8 Березня школі раніше не передбачалася — через кілька десятиліть жінки придумали відзначати цей день у себе в родині, на роботі, в освітніх закладах. Вихід найменших. ведучий 1 : Називаючи 8 березня Днем всіх мам, справедливо згадати і самих маленьких жінок, якими є наші учениці початкових класів. ведучий 2 : Вони підготували невеликі вірші длясвоїх матусь, які теж запрошені на торжество і зараз уважно стежать за кожним виступом в залі. Отже, зустрічайте учениць 3-Б класу, які зачитають вірші на 8 Березня. Дотепні і смішні сценки на 8 Березня для старшокласників. ведучий 2 : Максим, я в цьому і не сумніваюся! Для того щоб довести це, ми зараз попросимо учнів 9-В класу пройти на сцену зі слайдами. — Сидоров, не очікував я тебе зловити на задньому дворі школи з запальничкою! Тепер-то ти у мене потанцюєш! Без батьків завтра не приходь, я їм розповім, що ти захопився сигаретами! — Мене мій 10-А сьогодні так порадував! Подарували мені хлопці абонемент в тайську сауну, манікюр, педикюр і масаж шоколадом додається! Які у мене вони золоті, це ж скільки вони грошей на це витратили! Адже це найкращий подарунок на 8 Березня! Сценка «Царі зараз і тоді» Ведучий 1: Кажуть, що нинішнє покоління дітей сталозовсім іншим: хлопчики і дівчатка не поважають вчителів і дозволяють собі непристойні витівки.

Давайте переконаємося в цьому і послухаємо розмову вчителів, які вийшли з радянської школи.

— Раїса Федорівна, що за складні часи ниніпройшли! Колись наша професія була найбільш високооплачуваною і престижною. Вчителів можна було порівняти з царями, адже саме вони займалися просвітництвом суспільства. А зараз покажіть мені людину в школі, якого можна було б назвати царем? Сценка «Безрозмірна сумка» Ведучий 2: Все просто — адже у вчителів найбільші сумки,в які не тільки журнали, але і, здається, велосипед може поміститися. Сподіваємося, що смішні сценки на 8 Березня (для старшокласників приберегли ми цю работенку) неодмінно вам сподобаються. — Світлана Сергіївна, я відповідав сьогодні біля дошки і отримав п’ятірку! Поставте її в щоденник, щоб я міг маму порадувати, адже завтра 8 Березня! (Світлана Сергіївна дістає зі своєї безрозмірною сумки журнали, зошити, щоденники, пенали та деякі жіночі «хитрощі» — гребінець, помаду, дзеркальце). — Світлана Сергіївна, на вулиці вже стемніло, мене додому йти пора. Ви тут поки ручку пошукайте, а я до вас завтра за оцінкою підійду. І до речі, вітаю Вас з 8 Березня! Свято в школі завершується. ведучий 2 : Ми сподіваємося, що вірші для мам ісмішні сценки на 8 Березня (для старшокласників підготувати такий номер, як виявилося, — одне задоволення!) вам дійсно сподобалися, і після повернення додому у вас залишиться приємне враження від нашого свята. Ведучий 1: Від щирого серця хочемо подякувати вам, дорогівчителя, за працю, який ви вкладаєте в наше виховання і освіту; вас, милі мами і бабусі, за нескінченну підтримку; вас, дорогі дівчатка, за те, що ви щосили намагаєтеся отримувати знання і ростете дисциплінованими ученицями. В актовому залі завершено святкування 8 Березня. Гумористичні сценки та інші заходи доречно продовжити в класі. Перед цим батькам пропонується відвідати виставку малюнків і виробів. Роботи, представлені там, виконані учнями, що займаються в секціях образотворчого мистецтва, «Бісероплетіння», «Фотосправа» та інших (якщо такі є). Номер 27 Номер 28 Номер 29 Номер 30 Номер 31 Номер 32 Номер 33 Номер 34 Номер 35 Номер 36 Номер 37 Номер 38 Номер 39 Наші партнери Карта сайту Пошук по сайту Контакт Лінки Старий сайт Галерея. День матері. Ірина Зубрей м. Долина, Івано-Франківська область, Учитель української мови та літератури Долинської ЗОШ № 6 Україна Запис голосу. Материнство… Святе і прекрасне, оспіване поетами, увіковічнене художниками на полотнах.

Через віки наш народ проніс глибоко шанобливе ставлення до матері. Про неї, берегиню домашнього вогнища, уособлення духу пам’яті, волі душі і наміру, написано й сказано багато і, водночас, мало. Прийшов на землю травень, оспіваний у піснях, гаптований солов’їними трелями, і приніс нам зворушливе, сердечне Це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого Сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. Запис голосу. У цей місяць, коли мати-природа виряджає свою доньку Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають Мамо… Це перше слово, яке з радісною посмішкою вимовляє дитина. Мама – це те слово, яке найчастіше повторює людина у хвилини страждання і горя.

Матерів мільйони, і кожна несе в серці любов. /Звучить уривок української пісні Н. Яремчука „Чуєш, мамо“. На сцені інтер’єр селянської хати – ліжко, лава. Сидить Марина і шиє. Біля неї грається її дочка Орися/ Автор. Дуже давно, жила в однім селі вдовиця Марина зі своєю дочкою-одиначкою Орисею. Вона заробляла собі на пожиток шиттям та тканням; була дуже побожна і добра, бо біднішим від себе роздавала те, що їй лишилось з заробітку. Автор. Але одного разу Марина занедужала і не могла кілька тижнів заробляти; тому й не дивниця, що за якийсь час минувся останній крейцер у скрині. Тоді насилу вона встала з постелі і поволоклася до сусідів. Орися.

(пригадуючи) Мама не раз розказувала мені про лісового царя. Оповідала, що він добрих людей любить і їм допомагає. Але спочатку треба піти до нього опівночі й постукати тричі в ту скалу, де він мешкає, а тоді він не пожалує своєї помочі. Я знаю, де та скала.

(Встає) Ой, як серденько сильно б’ється в грудях. Я піду, буду просити помочі для своєї матінки, що ж сама робитиму на білому світі? (Рішуче) Ні, ні, моя матінка не умре! /Входить Орися, тричі стукає. Звучить зачаровуюча музика. Орися розглядає з цікавістю кімнату, що була з кришталю. Посередині – довгий кришталевий стіл – дівчатка, святково одягнені – з кріслами.

На столі – купи золота, дорогих каменів, коралів, перлів. У кінці столу сидить старий чоловік в довгій білій одежі. На голові у нього – діамантова корона, а в руках – золота палиця/ Бо матінка давала біднішим від себе, та тому у нас тепер нема нічого в хаті. Але я хотіла б вічно самий чорний хліб їсти, лиш аби моя матінка виздоровіла. Лісний цар. (встає) Ти добра дитина, і хочу тобі допомогти. Але можу лиш одно бажання сповнити. Можу зробити тебе багатою або твою маму уздоровити.

Подивись кругом себе. З цих усіх скарбів можеш собі брати, скільки сама хочеш. Тоді зможеш для своєї матері ліки купити, хліба для неї, молока, ба ще багато інших речей, про котрі ти навіть не знаєш. (падає на коліна) Славний царю, затримай собі всі свої скарби, а поверни здоров’я моїй матусі: я буду тоді найбагатшою у світі. (усміхаючись) Ти витримала пробу. Коли ж твоя мати для тебе – найбільше щастя, то вона буде здорова. А що ти цими скарбами погордила, то нехай ваша праця буде для вас щастям. За якийсь час прийшла вдовиця цілком до здоров’я, так що могла разом з Орисею працювати, а роботи мали досить, та й не один гріш затримався в скрині, але не один пішов все-таки на підмогу біднішим. Часами згадувала Орися про скарби Лісного царя. Марина. (обнімаючи Орисю) Такі скарби можуть дуже легко розійтися, але в праці лежить багатство, котре ніколи не можна змарнувати. Хто хоче працювати, той знайшов найбільший скарб. Я такий скарб знайшла. А що до того в мене ще така добра дитина, як ти, то я дуже щаслива і задоволена. Читець 7. Мати самовіддано любить своїх дітей, голубить їх, робить усе, щоб вони були щасливими. Ми пишаємося своїми матерями. Вони – наші найперші порадниці й захисниці, вміють прощати й розраджувати, тамувати біль душі. Хоч би де була людина, вона завжди тягнеться додому, до рідної землі, любої неньки. Нехай же не заростають наші душі ряскою байдужості до найдорожчої у світі людини – матері.

Учитель. „Три біди у людини: смерть, старість і погані діти“, – говорить українська народна мудрість. Старість неминуча, смерть невблаганна – перед нею не можна зачинити двері, а від поганих дітей не можна уберегтись, як від вогню. І це залежить не тільки від батьків, а й від самих дітей. А зараз послухайте легенду і зробіть відповідні висновки. Тож завжди намагайтесь бути слухняними і вихованими, турбуйтесь про своїх мам і не завдавайте їм прикрощів, бо від матері все найкраще на цій землі: і добро, і любов, і пісня, і сорочка. Читець 11. У дитини заболить пальчик, а в матері – серце. Мати сильно замахнеться, та легенько вдарить. Як мати рідненька, то й сорочка біленька. Все купиш, крім мами і тата.

Дядько – не батько, тітка – не мати. Рідна мати одною рукою б’є, а другою гладить. Так український народ увіковічнив матір у прислів’ях і приказках. Хто більше нас жаліє, ніж мама? Хто більше нам пробачає? Звичайно, бабуся.

На жаль, на своїх дітей іноді не вистачає часу, терпіння.

На щастя, добрі і мудрі літами бабусі, які по-іншому дивляться на дитячі пустощі і непослух. Вони здатні захистити своє внуча від усього і від усіх. Сучасним бабусям важко, бо часто мусять замінювати і маму, і тата. Сьогодні вітаємо Вас і бажаємо насамперед здоров’я. Існує давня легенда, що Господь дав дитині дві руки, аби однією вона трималася за матір, а другою – за батька. Бо лише батьки, давши життя, можуть з маленького крикливого дива виростити справжню людину. Кожна мати, кожен батько вчать свою дитину любити рідний край, місце, де народився. Вчать любити рідну домівку. Рідний край…Починається він від батьківського порога, стежини, тополі стрункої, твоїх воріт, з барвінку, який ніжно стелиться по садочку. Від шанування батьків йде шанування рідної землі – Батьківщини. Материнський образ України усміхається дітям, з любов’ю встає з сивих туманів віків, синього неба, золотавого надвечір’я, з вишневого цвітіння і калинової задуми. Сценарій свята Гумору для старшокласників. Звучать жартівливі мелодії (наприклад, музичний супровід «Єралашу») Перед входом у зал гостей розважають клоуни з мильними бульбашками, веселі кореспонденти збирають «Жарти дня» у всіх охочих. Кожним класом для конкурсу оформлено стенди «Це було на уроці!», «Шкільні анекдоти», «Це було на уроках. », «Небилиці». Виставка плакатів до 1 квітня «Сміх та веселощі». Ведучі вітають присутніх з веселим святом (Ведучі в оригінальних костюмах). Представляють програму свята: 1.Розминка «Танці — шманці» 2.Змагання веселих і кмітливих (КВК) 3.Конкурси, жарти, атракціони. 4.Зустріч веселих гостей із сусідніх областей. Ведучий 1: Сьогодні свято пустунів! Ведучий 2: Свято гумористів!

Ведучий 1: Смійтеся, пустуйте, гумор цінуйте! Ведучий 2: Слідкуйте, щоб животи від сміху не луснули! Ведучий 1: Щоб ваші жарти не брикалися, волосся дибки не здіймалося!

А ви всіх бавили і здоров’я бажали! Ведучий 2: Вчені стверджують, що хороший сміх заміняє свіжу сметану! Ведучий 1: А хороший жарт – 12 балів за чверть! Ведучий 2: А хто ж 12-тки сьогодні буде ставити, якщо сьогодні свято неподобства? Ведучий 1: Зустрічайте веселих пустунів, шкільних гумористів. Під веселу музику виходить команда вчителів (як варіант). Вони в карнавальних костюмах, одягнені в піратів, забіяк, замазур. Ведучий 1: Отже, веселощі тривають! КВН починається!. Ведучий 2: У зал швидше поспішайте та місця свої шукайте!

Ведучий 1: Нехай музика звучить, всіх на світі веселить! На сцені шкільного залу починається КВК між учителями та старшокласниками. Капітан учительської команди — старшокласник, капітан супротивника — педагог. Конкурси для КВН: шкільні гуморески 1.Представлення команд «Першого квітня веселощі — без кінця і краю» (девіз команд, емблема) Ведучі запрошують проголосувати весь зал за ту чми іншу команду (фішками зі смішними пиками). Голосування бажано проводити після кожного конкурсу. Фішки збирають по залу асистенти і проводять підрахунок голосів на бутафорських вагах. Поки йде голосування, можна додати концертний номер музичних пародій — передражнювати зірок естради. 2. Конкурс «Хвилинка жартів» — задають один одному жарти всі з «початком», але без «кінця» — («Одного разу в нашій школі. »). 3. Конкурс «Придумай пісню!» Пропонується придумати жартівливий текст на мелодію пісні «Учать в школі». 4. Театральний конкурс «У школі життя тече рікою. » Веселі сценки — тут, а також ще тут 5. Музичний конкурс Перед вами музиканти — неабиякі таланти (гра на незвичайних інструментах – пральній дошці, ложках, пляшках і т.д.) Нагородження переможців КВН запропоновано пустотливому учневі школи (комусь із молодших класів).

Він виносить велику коробку цукерок або шоколадок. Пропонує відкусити на удачу (але частування з пластиліну або тирси) — жарт!. Потім виходить хтось із учителів в оригінальному костюмі і пропонує вручити медалі. Учні несуть величезну медаль з великою стрічкою і вішають одну на шиї всіх учасників команди. Обом командам вручають такі медалі — одній золоту, іншій срібну. Ведучий 1: Наше свято продовжується Ведучий 2: Всі запрошуються на «танці-шманці». У фойє або в спортзалі оголошується збір команд «Бешкетників» і «Пустунів» — учасників чекають великі призи — подарунки. Ведучий 1: Підходь, хто з розумом з швидкістю і в яскравих костюмах! «Гра-подорож» (по школі) «Зниклий скарб» Необхідно відшукати, використовуючи жартівливу план-карту школи, скарб-скриньку піратів». Команди йдуть на пошуки відразу за жартівливим сигналом (всі «роблять» клич індіанців). 1.Виходять продавці жартівливої лотереї, пропонують всім присутнім купити лотерейний білет за веселий жарт, прислів’я, примовку. 2.Проводяться декількома скоморохами веселі конкурси в декількох місцях залу, щоб кожен міг вибрати собі до смаку. Конкурси — тут Переможцям вручають лотерейний квиток. Ведучі вітають тих, хто успішно пройшов випробування «Зниклий скарб». Під урочисті фанфари відкриваються скриньки зі скарбами (в одному — двійки, в іншому — п’ятірки, в третьому — мильні бульбашки, в четвертому — паперові ворони і т.д.). Команді переможцю вручають повітряні кульки «Повітряну мрію» або «Мрія Ослика ІА»Переможець має здійснити коло пошани. Оголошується розіграш «першоквітневої лотереї» (далі подаються приклади написів на лотерейних квитках): 1. Закрий очі і мрій, коли отримаєш цю штучку. Друзів на ній покатай (машинка) Пральна машина (мило) Від Прометея Вам привіт (свічка) Сало — сила! (бутерброд) 5. Чарівниця дванадцяток (ручка) 6. Пилосос минулого (віник) 7. Справжнє ням-ням, я тобі його віддам (сухарі) 8. Можеш штовхати, можеш кидати, взяти її, як приз — отримуй чудовий сюрприз (порожня консервна банка) 9. Витирає ніс і сльози, не зігріє у морози (хустинка) 10. Пригости сусідку, щоб дала тобі списати (цукерочку) 11. Прикраса з Канади — будуть всі подружки раді (намисто з кольорових скріпок) 1Ні за які блага світу не відмовся від. (кефіру пакетик) Нагороджують переможців виставкових конкурсів — «Небилиці», «Це було на уроках. », плакатів «Сміх та веселощі». Скоморохи зачитують всі першоквітневі жарти дня. Вручають великий приз переможцю «Рваний черевик»: «Нехай жарти як з печі летять і всіх веселять! Ведучий 1: Увага! Увага! Слухайте шкільний указ! Підписаний директором свіжий наказ! Ведучий 2: (читає) Нехай день цей веселий нині не скінчиться. Тому я велю відмінити 2, 3 і 4 квітня і нехай 1 квітня продовжується увесь тиждень. 8 березня і День Матері. Сценарії 8 березня для школи. Сценарії 8 березня для дитячого садка. Сценарії концертів і вечорів. Ігри та конкурси на 8 березня. Сценарії свят, концертів і вечорів Дня Матері. Історія свята 8 березня. Дитячі вірші на 8 березня. Привітання та листівки з святом 8 Березня.

Пропонований класний годину можна провести напередодні 8 Березня. Розповіді про жінок, імена яких прославлені завдяки їх здатності любити і бути коханими, дають матеріал для обговорення, підштовхують дітей до роздумів про красу, ідеалі, любові. Форма заходу традиційна: інформаційний блок, який готують хлопчики, і фронтальна бесіда, організована вчителем. Попередня підготовка: це свято готує класний керівник тільки з хлопчиками, які беруть участь у всіх номерах. Перед проведенням свята проводиться анкетування серед дівчаток (приблизні питання див. в сценарії). Обладнання: у вчителя — картки з прислів’ями (для кожного учня), роздруківки зображення квітки на папері в клітку (для кожного учня); в учнів — зошит в клітку, ручка, кольорові олівці. Сценарії свят, свят, розваг, спортивних свят, вікторин, позакласних заходів та класних годин, присвячених святу 8 березня для школярів. Автор: Стречень Віра Миколаївна, вчитель російської мови та літератури МОУ Волокской основної загальноосвітньої школи, Тверська область Андреапольский район село Волок. Опис матеріалу: Пропоную вам сценарій конкурсної програми, присвяченої святу 8 березня «Міс Попелюшка». Даний матеріал буде корисним організаторам позакласної роботи та класним керівникам. Це сценарій конкурсу для дівчат 7-11 класів.

Обладнання: інтерактивна дошка; столові прилади: тарілки різної величини, ложки, вилки, ножі, вазочки і келихи, скатертини; музичне обладнання. Підготувала матеріал Зайцева Наталія Олександрівна, вчитель російської мови та літератури МБОУ «Стабенская ЗОШ» Смоленського району Смоленської області. Опис: матеріал призначений для учнів 1-4 класів і може бути використаний у позаурочній діяльності вихователями ГПД і педагогами. Матеріал розрахований на активну діяльність учнів і передбачає попередню підготовку у вигляді виготовлення газет. Провідний. Хлопці, у минулі вихідні ми вітали наших матусь зі святом Матері. Сьогодні ми з вами теж хочемо сказати нашим матусям, присутнім на святі і не прийшов на нього, слова подяки. А зараз уважно прослухайте притчу і скажіть, про що вона. Сценарій приурочений Дню Матері та може бути корисний у роботі класних керівників під час проведення класної години або батьківських зборів.

Матеріал спрямований на виховання в учнів шанобливого ставлення до мам, сприяє формуванню дружнього класного колективу. Дана розробка присвячується Дню Матері. Вона покликана допомогти вчителям початкової школи у проведенні свят, літературних годин, усних журналів, присвячених взаєминам батьків і дітей. Сценарій складено з урахуванням вікових особливостей молодших школярів, їх природне бажання конструювати відносини, співпрацювати, самовдосконалюватися, знаходити відповіді на питання, що стосуються формування особистості. Попередня підготовка: хлопчики випускають газету, присвячену дівчаткам класу. У газеті фотографія кожної дівчинки з написом під нею і побажаннями. З допомогою батьків хлопчики виготовляють медалі за номінаціями. Напередодні конкурсу прикрашається клас, столи ставляться як в кафе. Опис матеріалу: пропоную вам сценарій загальношкільної лінійки до 8 Березня, який може бути корисний учням з 5-11 клас, класним керівникам, організаторам позакласної роботи. Вважаю, що сценарій спрямований на розвиток творчості учнів, виховання любові і поваги до близьких та оточуючих їх людей, формування в школярів почуття дружби, відповідальності за доручену справу. Лінійка за даним сценарієм була підготовлена 7 класом для всієї школи. Сценарій спортивного свята може бути цікавий класним керівникам, вчителю фізичної культури 4-6 класів. Тема «Здоров’я» є однією з пріоритетних тем у виховній роботі зі школярам. Опис роботи: Пропоную сценарій свята «День Матері» для учнів 3-х класів. Даний матеріал буде корисним вчителям початкових класів, вожатим, вихователям групи продовженого дня. Це сценарій свята, спрямованого на виховання уважного і чуйного ставлення до мам, підвищення суспільної значимості материнства. 1. Міський конкурс «Все для тебе, рідна!» (надалі «Конкурс») проводиться серед сімей, які проживають на території міського округу р. Волгореченск. Організатором Конкурсу є відділ освіти адміністрації міського округу місто Муніципальне казенне освітнє установа додаткової освіти дітей «Будинок дитячої творчості «Витоки». Як написати на день матері сценарій?

День матері поступово займає важливе місце серед інших свят. У цей день прийнято вітати всіх жінок, які мають дітей. Особливі ж слова варто звернути свою маму. У багатьох дитячих установи в цей день проводяться спеціальні дитячі ранки, на які запрошуються мами. Діти готують для них концерт і дарують зроблені своїми руками подарунки. Щоб свято відбулося і пройшов так, як хотілося б, варто його ретельно підготувати. Відео: День матері в дитячому саду.

свято дня. На день матері сценарій може бути написаний як у віршованій формі, так і у вигляді прози. Бажано, щоб вірш отримав кожна дитина з класу або групи. Можна вибрати одне велике, чотиривірші з якого в певному порядку будуть розповідати кілька дітей. Також варто передбачити, щоб під час підготовчого етапу кожне дитя звернуло для своєї мами листівку. Зробити це можна під час уроку праці в школі або на відповідному занятті в дитячому саду. Момент вручення такої листівки може стати кульмінацією всього свята. Що буде написано всередині, ви вирішуйте самі. Найчастіше це спеціально написані або знайдені вірші, або привітання самої дитини.

Якщо ви не знаєте, як взагалі проводяться дитячі ранки, присвячені цього святкового дня, задайте в пошуковику фразу «сценарії свята день матері» і ви відразу отримаєте декілька альтернативних варіантів. З кількох ви зможете скласти один, найбільш відповідний для проведення урочистого заходу в вашому навчальному закладі. Або спираючись на аналоги, напишіть свій власний у віршованій формі, якщо у вас є такі задатки. Відео: «День матері та краси» На день матері сценарій може містити всілякі конкурси і змагання. Між собою можуть змагатися не тільки самі діти, а й їхні мами. Підготуйте обов`язково невеличкі призи. Переможцю нехай дістанеться олівець або ручка, а тому, хто програв цукерка. Чим не стимул для участі в конкурсі? Якщо говорити про конкурси, то можна попросити дітей продовжити фразу: «Моя мама сама-сама…», А маму, відповідно, «Моя дитина самий-самий…». У кого буде більшого всього прикметників і іменників — той переміг. Якщо ви не придумаєте інших конкурсів, можете пошукати можливі варіант в будь-якій літературі, присвячене організації дитячих свят або на тематичних сайтах в інтернеті. На день матері сценарій може містити і інші яскраві моменти. Розпитайте дітей про те, які їхні мами за характером, за що вони їх люблять. Думаю, кожній мамі буде цікаво це почути. Крім того, у них з`явиться прекрасна можливість поглянути на себе очима своїх дітей і, напевно, вони сильно здивуються, почувши думку власного чада. чергуйте «сидячі» конкурси та розваги з спільними танцями і піснями. Завдяки цьому діти не так сильно втомляться і братимуть активну участь у всіх основних епізодах свята. На день матері сценарій може також включати презентацію робіт дітей. Крім того, можна передбачити постановку вистави на задану тему. Зміст свята від мам дошкільнят ви, швидше за все, приховати не зможете — діти обов`язкового розкажуть, чим вони займалися в дитячому саду. Головне зберегти хоча б найменшу інтригу. Зі школярами же можна домовитися. Попросіть, щоб вони нічого не розповідали будинку і зробили для своїх мам сюрприз. Обов`язково прикрасьте зал, і нехай діти вам в цьому допоможуть. Для цього використовуйте не тільки кулі і стрічки, а й тематичні картинки, присвячені цьому святкового дня. Відео: Відеопоздоровлення до Дня Матері від учнів гімназії.

Сценарій дня матері може бути найрізноманітнішим. Головне в ньому зберегти гордість дітей і любов матері. В такому випадку, задумка буде повністю реалізована, і свято вийде яскравим і незабутнім. Сценарії до Дня Матері. 11 травня – день Матері // Віче. – 2008. — № 9/10. –. 50-5Гавриленко Л. П. Мамо, мамо, рідна і кохана. : літературно-виховний захід Л. Гавриленко // Вивчаємо українську мову та літературу.

— 2006. — N 22/23(серп. -. 76-79. Денисенко. До Дня Матері. Денисенко // Українська мова та література. Сер., Шкільний світ. — 201- N 7(квіт.). 13-19. З пошаною до неньки: День матері // Уряд. кур’єр. – 2006. – 13 травня (№ 88). 1-Задніпровська Л. Заквітчалася Земля — мамам свято принесла : сценарій до дня матері для дітей старшого дошкільного віку Л. Задніпровська // Музичний керівник. — 201- N 9. 11-19. Зі святом, Мамо!: 8 травня – День Матері // Уряд. – 2005. – 7 травня (№ 84). Камишова Н Святкування Дня Матері в країнах Європи : [позакласний захід] Н Камишова // Англійська мова та література. — 2015. — N 10/168-7Кармакова Т. Вшануймо жінку!

: виховний захід для старшокласників Т. Кармакова, Т.

Павловська // Мистецтво та освіта. — 2009. — N56-59. Квасниця Від дня Святого Юрія до Зелених свят Квасниця // Фінансовий контроль.

— 2010. — N46-49. Кир’ян Н. Рідна і кохана.

Н. Кир’ян // Слово Просвіти. — 201- N 19(16-22 трав.). 16. Коваленко Т. День матері: літературно-музична композиція Т. Коваленко // Всесвітня література в середніх навчальних закладах України. — N5. 12-15. Козіна. Моя красуне, мамо молодая.

: свято матері. Козіна, Толубець // Шкільний світ. — 201- N 8(квіт.). 36-37. Леонова Н Мамо, мамо, вічна і кохана. : літературно-музична композиція Н Леонова // Вивчаємо українську мову та літературу.

— N 13/14(трав). 66-7Луків До дня матері : вірш Луків // Українська мова та література. Мальчевська Л. Є. День матері : родинне свято. 6-7 класи Л. Мальчевська // Вивчаємо українську мову та літературу. — 20- N 15. 37-39. Михайляк У світі усе починається з мами : сценарій до Дня матері Михайляк // Зарубіжна література в школах України. — 201- N 5. 44-48. Позакласні заходи // Початкова освіта.

Сер. Шкільний світ.

— N15(квіт.). 1-12 (вкладка).

Похожалова Л Крылатая педагогика : композиция ко Дню Матери Л Похожалова, Л Толкачева // Виховна робота в школі. — 201- N32-38. Пухаль Я. Схиляю голову перед тобою Я. Пухаль // Вивчаємо українську мову та літературу. — 201- N 15. 33-3Решова. Любов материнська — основа життя : до Міжнародного дня матері. Решова // — N 14(лип.). 13-17. Руда Л. Р. Найдорожча в світі : інтегрований курс «Мистецтво», 3-й клас, 2 семестр Л. Руда, Скубко // Мистецтво в школі (музика, образотворче мистецтво, художня культура). — N6-10. Сповідь перед матір’ю // Все для вчителя. – 2007. — № 5. 9-1Ткаченко. «Самый лучший праздник — Мамин День» : сценарий музыкально-поэтического вечера, посвященного Дню матери. Ткаченко // Світова література. 38-4Тодчук Я твій портрет фіалками вберу : сценарії до проведення Дня матері Тодчук // — N13 спец.вип.(квіт.). спецвипуск. Хомін «Для нас лиш б’ється ночами й днями єдине в світі серце мами!» Виховний захід — родинне свято до Дня Матері Хомін // Українська мова та література.

23-26. Чоловська О І ми вертаємось. у вічну казку. до матерів : сценарій до Дня матері О

Чоловська // Зарубіжна література в школах України. — N58-6Шепта Б. Цілуймо руки наших матерів : святкування Дня Матері Б. Шепта // Виховна робота в школі. — N42-4Шипелюк Л. Моя люба мати, калиновий цвіт (свято до Дня матері) Л. Шипелюк // Виховна робота в школі. — 20- N 16-20.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

криптопро pdf 2 0 серийный номер

бізнес-курс англійської мови і.с.богацький н.м.дюканова 1998

уроки музыки для детей донотный период нотная грамота белованова маргарита евгеньевна

презентация на тему умови збереження психічного та фізичного здоровья дошкільників

dasan h660rw инструкция на русском