командувач французьким військом під седаном

Семестрові контрольні роботи з англійської мови 7 класс 2 рік навчання седаном командувач під французьким військом уроки музыки для детей донотный период нотная грамота белованова маргарита евгеньевна.

Розгром Франції. План “Морський лев” 14 травня 1940 р.

німецькі війська прорвали оборону французів під Седаном. У наступ перейшов генерал Г.

Рундштедт, головнокомандувач ударного угруповання “А”, у складі якого перебував танковий корпус генерала Г. Гудеріана. Розпочавши наступ, танковий корпус Гудеріана вже 23 травня вийшов до французького порту Дюнкерк, коли раптом надійшов особистий наказ Гітлера. У районі Кале-Дюнкерк перебували відрізані та притиснуті до моря 40 англійських, бельгійських і французьких дивізій.

28 травня склала зброю бельгійська армія. Англійський експедиційний корпус, який, здавалося, був приречений, спішно евакуювався з Дюнкерка. Сподівання на те, що їм пощастить евакуювати свої війська з Франції. в англійців були дуже незначні. Однак німецьке верховне головнокомандування віддало нічим не виправданий наказ зупинити успішний наступ під Дюнкерком. Це рішення. Після закінчення бойових дій під Дюнкерком німецьке командування розпочало другу стратегічну операцію проти Франції.

31 травня 1940 р. генштаб сухопутних військ вермахту надіслав військам директиву, що містила план операції під кодовою назвою “Рот”. 5 червня нацистські війська розпочали наступ на Париж, а через 9 днів увійшли до нього без бою. Столиця Франції була оголошена відкритим містом.

Більшість жителів залишила Париж, рятуючись від окупантів. Доля Франції була вирішена. 22 червня 1940 р. маршал. Петен від імені французького уряду підписав акт про перемир’я з Німеччиною. Угода була укладена в Помпейському лісі, де 22 роки тому, 11 листопада 1918 p., командувач військами Антанти маршал Ф. Фош продиктував умови перемир’я переможеній Німеччині. Окупація поширилася на найрозвиненіші північні регіони країни, а також на Атлантичне узбережжя. Територія, що не підлягала фашистській1 окупації, перейшла під владу уряду маршала. Петена, резиденція якого знаходилася в невеликому містечку Віші на півдні Франції. 24 червня 1940 р. була підписана французько-італійська угода про перемир’я, унаслідок чого Франція зазнала жорстокої та принизливої поразки. Французька армія втратила 84 тис. убитими, багато солдатів і офіцерів потрапили в німецький полон. У боях за Францію загинули 27 тис. німецьких вояків, а 111 тис. були поранені. 16 липня 1940 р. Гітлер підписав план захоплення Великої Британії під кодовою назвою “Морський лев”. Німецька авіація почала активно бомбардувати Лондон, а також інші англійські міста, а підводні човни блокували Британські острови. Проте, як показали підрахунки, Німеччина не мала можливості здійснити масове висадження своїх військ на Британські острови. Операцію перенесли на вересень, а потім відклали на 1941 р.

Однак плани Гітлера змінилися – він розпочав готувати наступ на схід. Крім того,. Гітлер позитивно сприйняв ініціативу І. Ріббентропа щодо підписання 27 вересня 1940 р. тристоронньої угоди між Німеччиною, Італією та Японією. Згідно з цим документом, провідна роль в установленні “нового порядку” в Європі належала Німеччині та Італії, а Японії – у Східній Азії. Згодом до цієї угоди приєдналися: Болгарія, Іспанія, Маньчжоу-Го, Румунія, Словаччина, Таїланд (Сіам), Фінляндія, Хорватія, Китай і Франція. Режими Ван Цзінвея в Китаї. Петена у Франції, як і режим. Квіслінга в Норвегії, уважаються колабораціоністськими2. 2 Колабораціоністський режим – при якому зрадники своєї батьківщини співпрацювали з фашистськими загарбниками в країнах, окупованих гітлерівською Німеччиною. Це рішення було, безумовно, Related posts: Розгром німецьких військ на Орловсько-Курській дузі Тема 1.

ДРУГА СВІТОВА ВІЙНА. СВІТ ПІСЛЯ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ § 3 Окупаційний режим у поневолених країнах. Рух Опору. Воєнні дії в 1943 р. 6. Розгром німецьких військ на Орловсько-Курській дузі. Після поразки в Сталінградській битві та під час успішних зимових воєнних дій Червоної армії гітлерівське командування, плануючи кампанію 1943 р., вирішило провести великий наступ […]. Агресія Німеччини на Балканах Тема 1. СВІТ ПІСЛЯ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ §1 Початок Другої світової війни (1939 р.

– червень 1941 р.) 7. Агресія Німеччини на Балканах. Балкани та Південно-Східна Європа посідали особливе місце в стратегічних планах Німеччини та Італії, хоча кожна з них мала власні цілі. Унаслідок завоювання Балканського півострова, де Велика Британія ще утримувала […]. План “Барбаросса” Тема 1. СВІТ ПІСЛЯ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ §2. Воєнні дії в 1941-1942 Pp. 1.План “Барбаросса”. Увечері 18 грудня 1940 р

Гітлер підписав директиву № 21 про воєнні дії проти СРСР – план “Барбаросса”. Затвердження цього плану відбулося після того, як Й. Сталін відмовився приєднатися до Троїстого пакту в листопаді 1940 p., […]. Війна на Тихому океані та в Північній Африці Тема 1. 5.Війна на Тихому океані та в Північній Африці. Після нападу Німеччини на СРСР лише дві великі держави – США та Японія – не були втягнуті у воєнні дії, хоча остання вже активно готувалася до війни.

Японське керівництво отримало від […]. Окупація Німеччиною Данії, Норвегії, Бельгії, Голландії Тема 1. – червень 1941 р.) 5. Окупація Німеччиною Данії, Норвегії, Бельгії, Голландії. З вересня 1939 р. Велика Британія та Франція оголосили війну Німеччині, виконуючи свої зобов’язання перед Польщею, але воєнних дій не розпочали. Французькі війська, які більше аніж утричі […]. Розгром Японії Тема 1. СВІТ ПІСЛЯ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ § 4. Воєнні дії в 1944-1945 Pp. 7. Розгром Японії. Велика Британія та США, ведучи війну проти Японії, надавали величезного значення участі в ній СРСР. Вступ Радянського Союзу у війну на Далекому Сході вважався союзниками по антигітлерівській коаліції обов’язковим. Оскільки в Японії, а також […]. Воєнна поразка та капітуляція Німеччини Тема 1. 5.

Воєнна поразка та капітуляція Німеччини. Останнім центром опору нацистської Німеччини був Берлін. На берлінський напрям на початку квітня гітлерівське командування стягнуло основні сили, утворивши велике угруповання: майже 1 млн вояків, понад 10 тис. гармат і мінометів, […]. Наступальні операції Червоної армії Тема 1. 1.

Наступальні операції Червоної армії. Перед початком 1944 р. Ставка верховного головнокомандування поставила завдання радянській армії: повністю звільнити від німецьких окупантів територію СРСР та вийти до державного кордону. Завершення зняття блокади Ленінграда розпочалося 14 січня 1944 р. […]. Відкриття Другого фронту в Європі Тема 3. Відкриття Другого фронту в Європі.

Під час наступу радянських військ на Східному фронті розпочалося висадження військ CIIJA та Великої Британії у Франції. Командування союзників розробило дві десантні операції: “Оверлорд” – висадження в Північній Франції та “Енвіл” Початок визволення України Тема УКРАЇНА В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1939-1945). ВЕЛИКА ВІТЧИЗНЯНА ВІЙНА (1941-1945) § ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ Початок визволення України. Сталінградська битва, що тривала від 17 липня 1942 р. до 2 лютого 1943 p., завершилася поразкою Німеччини та її союзників. В оточення потрапила та змушена була капітулювати 300-тисячна армія фельдмаршала Ф. Завершення Столітньої війни і об’єднання Франції ЄВРОПА ВІЗАНТІЯ АРАБСЬКИЙ СВІТ § 13. Франція 4. Завершення Столітньої війни і об’єднання Франції Смерть Жанни д’Арк, як на те сподівалися англійці, не змінила хід війни. Французькі війська продовжували успішно наступати. Бургундський герцог, усвідомивши безнадійність становища англійців, поспішив примиритися з французьким королем. Уже навесні 1436 р. Карл VII зайняв Париж. Він став проводити реформи, розпочаті Початок Великої Вітчизняної війни Тема УКРАЇНА В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1939-1945). ВЕЛИКА ВІТЧИЗНЯНА ВІЙНА (1941-1945) § 2. ОБОРОННІ БОЇ В УКРАЇНІ 941-1949 рр. ОКУПАЦІЯ УКРАЇНИ Початок Великої Вітчизняної війни. У боротьбі за світове панування між націонал-соціалістичною та комуністичною доктринами Гітлер і Сталін намагалися використати один одного у своїх інтересах і вважали всілякі договори та домовленості лише Причини, характер і періодизація Другої світової війни Тема – червень 1941 р.) Причини, характер і періодизація Другої світової війни. Наприкінці 1930-х років людство вдруге у XX ст. було втягнуте у світову війну. Цій трагічній події передувала епоха протистояння тоталітаризму1 та демократії. У кількох країнах Європи Відносини Франції з Україною ТЕМА 3. КРАЇНИ ЗАХІДНОЇ ЄВРОПИ § 12. Відносини Франції з Україною. У 1990-і роки Франція посилила свою зовнішньополітичну активність у Східній Європі. 24 січня 1992 р. вона визнала незалежність України та встановила з нею дипломатичні відносини. У 1997-1998 pp. відбувся обмін офіційними візитами президентів Франції та України. Нині у Франції проживає 40 тис.

Напад Німеччини на СРСР Тема 2. Напад Німеччини на СРСР. 22 червня 1941 р. гітлерівська Німеччина напала на Радянський Союз. Її війська одночасно перетнули державний кордон СРСР – від Льодовитого океану до Чорного моря – і розпочали наступ у глиб його території. Союзниками Німеччини Визволення території СРСР, перенесення воєнних дій у Центральну та Східну Європу Тема 2. Визволення території СРСР, перенесення воєнних дій у Центральну та Східну Європу. Завершальний етап визволення Європи розпочався в 1944 р. Визволення Румунії. В умовах посилення наступу радянських військ румунські патріоти в серпні 1944 р.

підняли повстання проти Оборонні бої в 1941 р Тема УКРАЇНА В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1939-1945). ОКУПАЦІЯ УКРАЇНИ 4. Оборонні бої в 1941 р.

Не маючи інформації про ситуацію на лінії вторгнення, 23 червня 1941 р. Ставка Верховного головнокомандування наказала вісьмом мотомеханізованим корпусам перейти в контрнаступ проти головної ударної сили Жандармерія Політологічний словник Жандармерія (фр. gendarmerie; англ. gendarmery) – поліція, що має військову організацію і виконує охоронні функції всередині країни і в армії (польова Ж. і військова поліція). Ж. як вид поліцейських військ була створена у Франції в 1791 p., пізніше – в інших країнах. В Росії, наприклад, корпус жандармів у 1827-1917 pp. виконував роль політичної Радянсько-фінська війна Тема – червень 1941 р.) 4. Радянсько-фінська війна. Фінляндія була частиною Російської імперії, хоча й мала права автономії. У грудні 1917 р. вона отримала незалежність. Ленін сподівався, що вдячні фіни встановлять радянську владу, однак цього не сталося. Фінляндія у Вигнання окупантів з України Тема УКРАЇНА В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1939-1945). ВЕЛИКА ВІТЧИЗНЯНА ВІЙНА (1941-1945) § ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ПЕРІОД ВІЙНИ Вигнання окупантів з України. Після короткого перепочинку на українській ділянці радянсько-німецького театру бойових дій 1-й Український фронт перейшов у наступ, умови для якого були сприятливими. 23 червня 1944 р. в Білорусії силами 4-го та 3-го Білоруських Урок 1ФРАНЦІЯ. • розуміти: вплив результатів франко-прусської війни на суспільний розвиток Франції; поняття «експансіонізм», «індустріалізація», «колоніальна імперія»; • вміти: показувати на карті напрямки колоніальної експансії й колоніальні володіння Франції; характеризувати тенденції суспільно-політичного та економічного розвитку; висловлювати судження про історичне значення діяльності Жоржа Клемансо. ♦ За допомогою карти історичного атласу «Європа у другій половині XIX ст.» співвіднесіть монополістичні об’єднання та країни їх перебування.

♦ Військова поразка, окупація, капітуляція, втрата частини територій, «уряд національної зради», економічна і політична нестабільність.

Що об’єднує всі ці поняття і як вони можуть стосуватися нашого уроку? Учитель. Об’єднана німецька армія переправилася через Рейн та завдала поразки французьким військам, а під Седаном були оточені та капітулювали основні французькі сили на чолі з імператором Наполеоном III. Через програш під Седаном у Парижі почалось повстання. Воно, у свою чергу, спричинило падіння Другої імперії і проголошення у вересні 1870 року Тимчасового уряду. За умов утрати влади німецькі війська взяли Париж в облогу. Франція зазнала повної поразки. 18 січня 1871 р. було створено Німецьку імперію на чолі з Вільгельмом І. А в лютому 1871 року було укладено попередній мирний договір. Імператор Наполеон III втратив владу, і главою держави став прем’єр-міністр Адольф Тьєр. Одним з перших його декретів був спрямований проти національної гвардії, яка була сформована під час війни з добровольців для захисту Парижа: майже 200 тисяч осіб були позбавлені зарплати і матеріальної підтримки, а власне національну гвардію було вирішено роззброїти. Для протидії уряду національні гвардійці створили вибірні комітети і на ранок 18 березня 1871 р. фактично захопили владу в Парижі; гвардійців підтримали солдати армійських частин, і вірні Тьєру війська вимушено залишили Париж. Фактичним господарем столиці Франції став Центральний комітет Національної гвардії, який підняв прапор Паризької комуни, що проіснувала до 28 травня 1871 року. ♦ Опрацювати текст підручника та або інших інформаційних ресурсів та тезисно викласти основні положення Конституції Третьої республіки у Франції. • Сенат, як верхня палата, обирався кожні дев’ять років. Із 300 сенаторів 75 були довічними й обиралися Палатою депутатів, а 225 — особливими колегіями виборців за департаментами. • Президента Франції обирали Національні збори один раз на сім років. Він був наділений значними повноваженнями: мав право законодавчої ініціативи; оголошував закони, прийняті обома палатами, стежив за їх виконанням; здійснював помилування; розпоряджався збройними силами; призначав на всі цивільні й військові посади; за згодою Сенату міг розпустити Палату депутатів. • Зберігалася Державна рада, що була заснована ще за Наполеона І і складалася з представників вищої бюрократії, призначених президентом. Вона виконувала при урядові консультативні функції. В останній третині XIX ст. Франція внаслідок поразки у франко-прусській війні відчутно уповільнився економічний розвиток, також вона почала втрачати свої позиції на міжнародній арені. У результаті проголошення 1870 року Третьої республіки проголошенням Конституції 1875 року Франція почала розвиватись за республіканськими демократичними принципами. Байден почав карати Путіна. ●США офіційно ввели нові санкції проти Росії — відповідний указ підписав американський президент Джо Байден. Під санкції потрапили 32 юр- і фізособи, які здійснювали скеровані урядом Росії спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року, а також інші акти дезінформації та втручання. Крім того, США висилають із Вашингтона десять російських дипломатів. А фінансовим установам Штатів від 14 червня заборонена пряма купівля боргових цінних паперів у Центробанку РФ, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ. Під санкції потрапили і шість російських технологічних компаній, які, за даними США, надають підтримку російським спецслужбам. Ще проти восьми фіз- і юросіб уведено санкції через окупацію Криму.

● У Білому домі заявили: американська влада вживає заходів, «щоб покласти на Росію витрати за дії її уряду та спецслужб проти суверенітету й інтересів США». ● Отримали за Крим. Мінфін США ввів санкції проти п’яти фізичних і трьох юросіб через окупацію Росією Криму та серйозні порушення прав людини на півострові. Під санкції потрапили учасники будівництва мосту через Керченську протоку: гендиректор Мостотресту Леонід Риженькін, компанія Ленпромтранспроєкт і АТ Дирекція з будівництва залізниці Беркакит-Томмот-Якутськ. Також обмеження ввели проти СІЗО-1 у Сімферополі за жорстоке й нелюдське поводження з арештованими. ● А за провадження окупаційної політики санкції застосували до «міністра майнових і земельних відносин» Криму Лариси Кулініч, «міністра внутрішніх справ» Павла Каранди, «начальника кримського управління» ФСБ Леоніда Михайлюка, «глави кримського управління » СК РФ Володимира Терентьєва. ● Росія — загроза нацбезпеці США. Джо Байден видав указ про оголошення надзвичайної ситуації у сфері нацбезпеки у зв’язку з діями РФ. Серед таких згадано зусилля з підриву вільних і демократичних виборів у США і країнах-партнерах, кібератаки проти Штатів та їхніх союзників, підрив безпеки в країнах і регіонах, важливих для нацбезпеки Північної Америки, порушення принципів міжнародного права, зокрема, у частині поваги територіальної цілісності держав. ● Москва погрожує у відповідь. МЗС РФ викликав до себе американського посла Джона Саллівана після введення США нових санкцій. За словами офіційної представниці російського міністерства Марії Захарової, розмова «буде для американської сторони важкою». Вона додала, що відповідь Москви буде «невідворотною», а «агресивна поведінка» Вашингтона «отримає рішучу відсіч». У дипвідомстві РФ також заявили, що дії США «небезпечно підвищують градус конфронтаційності». ● Кримські окупанти лякають самих себе провокаціями. Глава маріонеткового «парламенту» Криму Володимир Константинов заявив, що всі можливі провокації, які Україна нібито може влаштувати на «кордоні» з окупованим півостровом, будуть припинені.

«До нас їм не дотягнутися. Кримчани перебувають у безпеці завдяки органам безпеки і всім силовим структурам, які забезпечують мирне небо над півостровом», — заявив він російським ЗМІ. Мовляв, політика України щодо Криму схожа на «підлість і підступність», яким можна протиставити тільки рішучі дії та впевненість у невідворотному покаранні всіх призвідників провокацій. ● Таємна вечеря у Зеленського. Сьогодні відбудеться чергове засідання Радбезу (подібні заходи постійно дарують несподіванки), на якому обговорять ситуацію на Донбасі, а також у національній економіці. Як зазначили в Офісі президента (ОП), стан справ на сході країни обговорять у таємному режимі. «Держава цілком розуміє всі наявні ризики, прораховує будь-які варіанти розвитку подій, має відповідну інформацію з усіх актуальних напрямків, постійно корелює свої позиції з партнерами», — зазначили там. ● Також члени РНБО розглянуть другий розширений пакет персональних санкцій стосовно організаторів і виконавців контрабандних схем. «Окрім спеціалізованих антиконтрабандних рішень, на засіданні будуть обговорені більш широкі питання, що стосуються економічної безпеки держави», — додали в ОП. ● Кравчук й останній цвях для Росії.

Леонід Кравчук, глава української делегації, під час переговорів у Тристоронній контактній групі (ТКГ) застеріг представників РФ (зокрема, Бориса Гризлова) від військового вторгнення. «Росія все блокує, і останнім часом прямо і безпосередньо погрожує Україні, і не просто на рівні Соловйова або Кисельова, а на рівні офіційної влади. Але, кажу, ви можете погрожувати, писати, що хочете, а ми будемо захищати національні інтереси України. Якщо комусь у Кремлі прийде у голову божевільна думка напасти на Україну, я переконаний, що Європа з Україною, світ, США з Україною, це буде останній цвях для Росії», — заявив Кравчук. ● Україна зможе відбити атаку РФ. Україна має достатній потенціал для самостійного відбиття можливої атаки з боку російської армії. Про це під час слухань у Сенаті заявив командувач військ США в Європі Тод Волтерс, відповідаючи на питання, чи впораються ВСУ в разі військового вторгнення РФ. «Думаю, із часом, це точно… І Україна, і їхні партнери в регіоні роблять усе, що вони можуть, щоб посилити свої позиції. Якщо вторгнення відбудеться, вони зараз у найкращій своїй позиції. І йдеться не тільки про їхні війська, а й війська їхніх партнерів у регіоні», — сказав генерал. ● Країни Балтії підтримують Україну. За підсумками зустрічі в Києві міністри закордонних справ України, Литви, Естонії та Латвії наголосили на незмінній підтримці суверенітету й територіальної цілісності України. «Ми також підтримуємо її прагнення європейського і євроатлантичного членства, як це було заявлено в декларації Бухарестського саміту НАТО, і закликаємо Україну продовжувати необхідні реформи для досягнення цієї мети», — заявили міністри, засудивши спрямовані на дестабілізацію дії РФ. ● Туреччина вирішила бути нейтральною. Анкара дотримується принципів нейтралітету в конфлікті між Україною й Росією. «Ми не приймаємо чиєїсь сторони. Наша позиція заснована на відкритому, збалансованому та конструктивному підході», — сказав Мевлют Чавушоглу, глава турецького МЗС. За його словами, Туреччина хоче перетворити Чорне море на море миру, однак цьому перешкоджає напруженість між Україною і РФ.

● Зеленський і скандальне рішення глави Єврокомісії. Урсулу фон дер Ляєн, главу Єврокомісії (ЄК), звинувачують у порушенні протоколу через відмову прийняти запрошення президента України Володимира Зеленського. Про це повідомило Politico. ● Зеленський запросив фон дер Ляєн до Києва для участі у святкуванні 30-ї річниці незалежності України, а також у першому в історії саміті Кримської платформи 23 і 24 серпня 2021 року. Відповів керівник кабінету глави ЄК Бйорн Зайберт, а не фон дер Ляєн, як це прийнято протоколом. «На жаль, президент не може дати позитивну відповідь на ваше запрошення через особливо напружений порядок денний у зазначені дні. Заздалегідь дякую за розуміння», — написав той 7 квітня. ● У ЄК відмовилися коментувати лист Зайберта. Але причина відхилити запрошення, як пише Politico, викликала сумніви у дипломатів й офіційних осіб ЄС, оскільки події в Києві (23 і 24 серпня) призначені на період, коли інститути ЄС закриті на літні канікули. ● Відхилення запрошення також викликає питання щодо рішучості фон дер Ляєн продемонструвати підтримку Києву на тлі нарощування Росією військового потенціалу при східному кордоні України й у тимчасово окупованому Криму, пише видання. ● Макрон уже чекає. Завтра президент Володимир Зеленський прибуде з робочим візитом до Франції. Як повідомили в його Офісі, під час поїздки заплановано переговори з французьким лідером Еммануелем Макроном.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

криптопро pdf 2 0 серийный номер

бізнес-курс англійської мови і.с.богацький н.м.дюканова 1998

уроки музыки для детей донотный период нотная грамота белованова маргарита евгеньевна

презентация на тему умови збереження психічного та фізичного здоровья дошкільників

dasan h660rw инструкция на русском