календарно-тематичне планування для 6 класу світова література за новою програмою

Презентація про кенгуру по біології на виндолс7 планування програмою література за класу світова новою для 6 календарно-тематичне а.а берг азк ис-3 сталинские зверобои.

Бібліотека «Літера» Breadcrumbs. Розробка виконана за оновленою програмою, затвердженою Наказом МОН України від 07.06.2017 № 804 та з врахуванням змісту конкретного авторського підручника (підручник.М. Бойко,.В. Міхелі. — Харків:СИЦИЯ,2014). Вступний інструктаж № 2-02 з ОП в кабінеті. Географія як наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, про взаємодію природи і людства. Значення географічних знань та вмінь для учня. Основні друковані та електронні джерела географічної інформації. Роль різних засобів географічної інформації в розширенні географічних знань.

Географічні дослідження. Особливості організації власних географічних спостережень. Дослідження: робота з додатковими джерелами інформації для підготовки повідомлень про видатних дослідників та географічні відкриття. Тема 1. Уявлення про Землю в давнину. Уявлення про Землю єгиптян, вавилонян, індійців, греків, римлян, слов’ян. Зображення Землі на картах Ератосфена, Птолемея.

Тема 2. Відкриття нових Земель та навколосвітні подорожі. Подорожі вікінгів, Подорожі Марко Поло. Пошуки морського шляху до Індії. Тема 4. Сучасні дослідження. Дослідження Землі у ХХ – на початку ХХІ ст. Сучасні туристичні подорожі як засіб відкриття Землі кожною людиною. Способи зображення Землі. Особливості та відмінності зображення земної поверхні на глобусі, космічних знімках, картах, аерознімках, планах (зіставлення обрисів материків, морів та океанів, великих островів та півостровів на глобусі, фізичній карті півкуль і глобальних космічних знімках). Географічні карти. Карти, їх елементи. Легенда карти. Класифікація карт за масштабом, змістом та просторовим охопленням. Географічні атласи. Практичне значення карт.

Практична робота № 2. «Визначення масштабів планів та карт за даними про відстані на місцевості та відрізками на карті, що відповідають цим відстаням». Тема 5. Географічні координати. Градусна сітка на глобусі та географічній карті. Поняття про географічні координати: широту (південна, північна), та довготу (західна, східна). Правила відліку географічної широти і довготи. Вулканізм і вулкани, гейзери. Сейсмічні пояси Землі. Практична робота № 4 (початок). « Позначення на контурній карті гір, рівнин, вулканів суходолу та серединно-океанічних хребтів». Основні форми рельєфу суходолу – гори і рівнини. Різноманітність та утворення рівнин на суходолі. Найбільші за площею рівнини світу. Різноманітність та утворення гір на суходолі. Найвищі і найдовші гори світу. Практична робота № 4. Рельєф дна океану. Серединно-океанічні хребти – найвищі і найдовші гори Світового океану. Будова атмосфери, властивості повітря в тропосфері. Практична робота № 5. «Розв’язування задач на зміну температури повітря й атмосферного тиску з висотою, вологості». Добовий і річний хід температури повітря, причини їх коливання. Карта ізотерм. Практична робота № 6. «Складання графіка зміни температури повітря, рози вітрів, діаграм хмарності, діаграм опадів, їх аналіз». Вітер: причини виникнення, напрям, сила, швидкість, їх визначення за допомогою сучасних приладів та на око (візуально). Місцеві вітри. Вода в атмосфері: випаровування, абсолютна і відносна вологість повітря, зміна вологості повітря залежно від температури. Способи регулювання вологості повітря в домашніх умовах. Хмари і туман, відмінності в їх утворенні. Форми хмар, хмарність. Опади, що випадають з хмар та повітря, їх види, способи вимірювання. Карта розподілу опадів.

Погода, її елементи, мінливість. Характерна погода за сезонами у своїй місцевості. Служба погоди, практичне значення прогнозів погоди. Загальна кількість води на Землі, її розподіл між частинами гідросфери. Світовий океан та його частини: океани, моря, затоки, протоки. Шкала глибин, визначення глибин океанів і морів. Острови в океані.

Властивості вод Світового океану. Практична робота №7. «Позначення на контурній карті морів, проток, заток, островів, півостровів; річок, озер, водоспадів».

Води суходолу – поверхневі і підземні. Річка: річкова система, басейн річки, річкова долина. Найдовші, найбільші за площею басейну і найповноводніші річки світу. Пороги і водоспади. Живлення, водний режим і робота річок. «Позначення на контурній карті морів, проток, заток, островів, півострові; річок, озер, водоспадів ». Озера, їх різноманітність за площею, походженням озерних улоговин, солоністю. Найбільші і найглибші озера земної кулі.

«Позначення на контурній карті морів, проток, заток, островів, півострові; річок, озер, водоспадів». Льодовики – багаторічні природні скупчення льоду. Особливості поширення і утворення льодовиків. Багаторічна мерзлота – підземне зледеніння. Утворення і поширення багаторічної мерзлоти. Властивості ґрунтів. Ґрунтовий покрив, карта ґрунтів. Вплив господарської діяльності людини на ґрунтовий покрив, рослинний і тваринний світ суходолу та океану. Природні комплекси (ландшафти) як наслідки взаємозв’язків компонентів природи. Географічна оболонка – найбільший природний комплекс Землі, її межі, властивості, закономірності розвитку. Практична робота № 8 (на місцевості). «Ознайомлення з одним з природних комплексів (ландшафтів) своєї місцевості, виявлення взаємозв’язків між його компонентами». Кількість і розміщення населення Землі. Кількість населення Землі.

Розміщення населення на Землі.

Найбільш заселені території земної кулі. Людські раси. Дослідження М.М. Міклухо-Маклая. Найчисленніші народи світу. Держави світу. Найбільші за площею та чисельністю населення держави світу та держави-сусіди України на політичній карті світу. Практична робота №9. «Позначення на контурній карті кордонів найбільших держав та їх столиць». Тема 3. Вплив людини на природу. Зміни складових географічної оболонки людством. Зміни природних комплексів Землі. Забруднення довкілля та його охорона. Дослідження: розробка міні-проекту з утилізації побутових відходів. Р планування календарне 8кл н 2020-2021 літ зар. Календарно-тематичне планування 8 література 2020-21 н.р. Бібліотека Українська література 8 клас Планування. Про матеріал. 2 год на тиждень за підручником Авраменко О. Українська література: підруч. для 8 кл. загальноосвіт.

навч. закл. Олександр Авраменко. -. :Грамота, 2016. — 256. : іл. Перегляд файлу. Календарно-тематичне планування уроків української літератури для 8 класу. (Відповідно до навчальної програми: Українська література. 5-9 класи. Програма для закладів загальної середньої освіти. –.: Освіта, 2013 зі змінами, затвердженими наказом МОН України від 07.06.2017 №804). (70 го. Календарно- тематичне планування уроків української літератури на 2020-2021 н. р для 8 класу з урахуванням змін до навчальної програми. Указано види контрольних робіт, розвитку мовлення, літератури рідного краю, позакласного читання.

КТП на урок Українська література скачати. р.8 клас. Опис документу: Перегляд матеріалу. Отримати код. Українська література. 8 клас. Календарне планування. 2020-2021 н.р. Доступ на редагування не потрібен. Щоб завантажити, натискайте на покликання потрібного документа, коли відкриється документ, у правому верхньому куті скористайтесь кнопою «Завантажити», а потім на своєму комп’ютері відредагуйте документ під власні потреби.

Методичний посібник «Календарне планування уроків зарубіжної літератури. Декілька варіантів перших уроків та інших матеріалів для 5-9 кл. Урок-гра для 5-9 кл «Я люблю Україну», урок-подорож, урок-квест. Про зміст папки читайте далі. Вартість всіх матеріалів разом – 50 грн, оплата на картку Приватбанку 5168 7422 1296 0789 (зазначте платника). календарне планування на 2019-2020 н.р (рівень стандарту). Календарне зар.літ. 10 клас.pdf. Adobe Acrobat Document 889.4 KB. Download. 11 клас календарне планування на 2019-2020 н.р.(рівень стандарту). Календарне зар.літ 11 кл.pdf. Календарно-тематичне планування уроків зарубіжної літератури в 7 класі за програмою «Світова література 5-9 кл.»К.Видавничий дім «Освіта», 2013, зі змінами 2017 р. (підручник Євгенії Волощук,.»Генеза», 2015). Зарубіжна література 7 клас. Календарне зар. літ 7 кл.pdf. Adobe Acrobat Document 833.1 KB. Збірник календарно-тематичних планувань з української мови та літератури на Шкільне життя Follow on Twitter Send an email 02.07.2020. 56 153. Матеріал оновлюється у 2020-2021 навчальному році. Календарно-тематичне планування з української мови 5-11 клас. Календарно-тематичне планування українська література 5-11 класи. Календарно-тематичне планування уроків української мови та літератури для 5- 7 класи. Календарно-тематичне планування уроків української мови та літератури для 7, 8 класів. Календарно-тематичне. Календарне планування уроків біології, екології 10 клас. Календарно-тематичне планування навчального матеріалу «Біологія і екологія» для 11 класу. Активные темы Темы без ответов. Календарне планування 8кл зар літ на 2020-2021 н р. xn--b1add5aqem.xn--p1ai → Календарне планування на 2019-2020 н.р. з предмету. Всеосвіта → Страницы: 8. Вы должны войти или зарегистрироваться для размещения новых записей.

RSS лента «Календарне планування 8кл зар літ на 2020-2021 н р». Тем: 61. 1 Тема от Sololite 2020-12-06 19:40:03. Ніколенко О.М. Зарубіжна література : підруч. О. М. Ніколенко, Зуєнко, Б Стороха. –.: Грамота, 2016. Кадоб’янська Н./ Н. Кадоб’янська, Л. Удовиченко. – х. : фоліо, 2016. Паращич Зарубіжна література. Міляновська Н. Р. Зарубіжна література: підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів. – Тернопіль : Астон, 2016. Календарно-тематичне планування з історії 6-11 класи 07.09.2020. 2 10 520.

Перелік підручників, за якими вивчаються предмети. 6 кл. Власов.С., Генеза, 2016; Гісем О.В., Мартинюк О.О., Ранок, 2016. Календарне відповідає вказаним підручникам. Відповіcти. Залишити відповідь Скасувати відповідь. Календарно-тематичне планування уроків з української мови та літератури на (5-11 класи). Орієнтовне календарно-тематичне планування уроків української мови і літератури для 5–11 класів на 2020/2021 навчальний рік. Зміст.

5 клас Українська мова (стор. 2) Українська література (стор. 13) Українська література (стор. 19) 7 клас Українська мова (стор. 24) Українська література (стор. 29) 8 клас Українська мова (стор. 34) Українська література (стор. 38) 9 клас Українська мова (стор. Календарно – тематичне планування із зарубіжної літератури 5- 9 класи за оновленою програмою.

Навчальна та методична література із зарубіжної літератури, рекомендована МОН України, зазначена в Переліку навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України, що розміщений на офіційному сайті МОН України, Інституту модернізації змісту освіти. Календарно-тематичний план на 2020-2021 н. р. (1, 2 семестр) до підручника фізика 8 клас (Г. Я. Божинова,. Довгий, Кірюхіна) за редакцією Г. Бар’яхтара,. Довгого. Планування розраховане на нову програму для загальноосвітніх шкіл, рівень стандарту, кількість годин – 70 (2 години на тиждень). Календарний план включає 4 тематичні оцінки, 4 контрольних та 5 лабораторних робіт. Підходить як для очного, так і для очно-дистанційного та дистанційного навчання онлайн. Все характеристики. Календарно-тематичне планування на 2020-2021 рік Зарубіжна література 5-11 класи Авт: Коваленко Вид: Підручники і посібники. Отзывы о продавце. Календарно-тематичне планування на 2020-2021 рік Зарубіжна література 5-11 класи Коваленко Підручники і. Код: 20064. 30 грн. КАЛЕНДАРНЕ ПЛАНУВАННЯ З БІОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЇ НА 2020-2021 н. (нова програма). Скачати календарне планування з біології та екології для 6-11 класів можна у вкладеннях нижче (внизу сторінки): 1. Календарно-тематичне планування уроків біології та екології 11 клас. Джерело (Рівень стандарту 70 годин на рік, 2 години на тиждень) Календарне планування з біології у 11 класі складене за Програмою з біології і екології для 10-11 класів закладів загальної середньої середньої освіти: рівень стандарту, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України від 23.10.2017 № 1407. Збірник календарно-тематичних планувань з української мови та літератури на Матеріали. Джерело: Шкільне життя. Опубліковано Світлана Шевченко о 19:45.

Реакція: Надіслати електронною поштою Опублікувати в блозі Опублікувати у Twitter Опублікувати у Facebook Поділитися в Pinterest. 4 коментарі: Лариса Забусова 19 серпня 2020 о 10:34. Доброго дня, пані Світлано! Підкажіть, будь ласка, як можна скористатися матеріалами даного збірника? Чомусь не можу відкрити? ВідповістиВидалити. Відповіді. Світлана Шевченко 20 серпня 2020 о 22:37. Добрий день, пані Ларисо. Не знаю, чим вам до. Досягнення моїх учнів. Лайфхаки для учнів. Методичні рекомендації щодо викладання зарубіжної літератури у 2020-2021 н. Зарубіжна література.

Звертаємо увагу, що основою для календарно-тематичного планування уроків зарубіжної літератури є чинні навчальні програми. Учитель має право самостійно розподіляти години на текстуальне вивчення творів, розвиток мовлення, позакласне читання, ураховуючи визначену кількість годин на опрацювання конкретного розділу. Він має змогу вільно і творчо підійти до організації навчальної діяльності на уроках зарубіжної літератури з урахуванням конкретних умов викладання, читацьких інтересів учнів. Календарне планування уроків з біології у 8 класі. 70 годин – 2 години на тиждень, із них 6 годин – резервних. Навчальный рік: 2019 — 2020. Програма: Навчальна програма з біологія для 6 – 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів Затверджена Міністерством освіти і науки України наказ від 07.06 2017 № 804 Про оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів. Переглянути планування — Календарно-тематичне планування біологія, 8 клас, 2019 — 2020 н.Нова програма 2017 Скачати Календарно-тематичне планування біологія, 8 клас, 2019 — 2020 н.Нова програма 2017 р, за новою програмою. Бі. Орієнтовне календарне планування Зарубіжна література 10 кл. Рівень стандарт І семестОрієнтовне календарне планування Зарубіжна література 11 клас Рівень стандарту І семестОрієнтовне календарне планування Зарубіжна література 11 клас Рівень стандарту ІІ семестГоловна » Файли » Кабінет інформатики » Календарні плани. Календар учителя на 2020-2021 навчальний рік. Автор: Мацаєнко.Мова: Українська Формат.xlsx Розмір: 237 Кб. Календар учителя на 2020-2021 навчальний рік зручно використовувати при складанні календарно-тематичного планування. Даний календар учителя на українській мові та створений у Excel, що дає можливість змінювати його за власним бажанням. · Завантажити. Завантажень: 14606.

Календарно-тематичне планування. Календарно-тематический план Русский язык 9 класс. КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧЕСКИЙ ПЛАН Русский язык 8 класс.

КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧЕСКИЙ ПЛАН Русский язык 6 класс. Русский язык 6 класс (Корсаков). Календарно-тематичне планування 5 клас 2020-2021.

Календарно-тематичне планування уроків зарубіжної літератури 5 клас. Календарне планування 6 клас 2020-2021. Календарно-тематичне планування 6 клас 2019-20. Календарно-тематичне планування Зарубіжна література 6 клас. Календарно-тематичне планування 7 клас 2020-2021. Календарно-тематичне планування 7 клас 2019-20. Географія. Ви є тут.

Календарно-тематичне планування Географія на 2020/2021 н. (нова програма) 1. Календарне планування з географії для 11 класу (за підручником авторів: Т.Г. Гільберг, І.Г. Савчук,.В. Совенко) Автор: Т.Г. ГІЛЬБЕРГ, завідувачка кафедри теорії і методик природничо-математичних дисциплін і технологій ХОІППО, кандидат географічних наук, доцент. Календарне планування з географії для 11 класу на 2019-2020 н.укладене відповідно до програми затвердженої Міністерством освіти і науки України (наказ МОН України від 23.10.2017 № 1407) (35 год, 1 год на тиждень). Програму можна скачати за посиланням: geographer.com.ua/content/geografiya-10-11-klasy-riven-standartu 2. Календарно-тематичне планування з географії 6-10 класи. Автор: Рудик Світлана Василівна Навчальний заклад: Хмельницька санаторна школа із збереженням у складі закладу освіти інтернату з цілодобовим повним утриманням учнів (вихованців) Календарно-тематичне планування 6 КЛАС «ЗАГАЛЬНА ГЕОГРАФІЯ» (70 годин, 2 години на тиждень) за підручником Гільберг, Паламарчук Календарно-тематичне планування 7 КЛАС «ГЕОГРАФІЯ: МАТЕРИКИ І ОКЕАНИ» (70 годин, 2 години на тиждень) за підручником Гільберг, Паламарчук Календарно-тематичне планування 8 КЛАС ГЕОГРАФІЯ «УКРАЇНА У СВІТІ: ПРИРОДА, НАСЕЛЕННЯ» (70 годин, 2 години на тиждень) за підручником Бойко, Дітчук, Заставецька Календарно-тематичне планування 9 КЛАС ГЕОГРАФІЯ «УКРАЇНА І СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО» (52 години, 1,5 години на тиждень) за підручником Географія (Гільберг, Савчук, Совенко) Календарно-тематичне планування 10 КЛАС «ГЕОГРАФІЯ: регіони та країни» (52 години, 1,5 години на тиждень) за підручником Географія (Гільберг, Савчук, Совенко) 3. Календарно-тематичне планування з географії на 2019/2020 навчальний рік. 8 клас «Україна у світі: природа, населення» (70 годин, 2 години на тиждень) Навчальна програма з географії для 6 – 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів (наказ МОН України від 07.06.2017 № 804) Географія : підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів.Г. Кобернік, Р.Коваленко. – Київ : Літера ЛТД.

2016. – 304. 4. Календарно-тематичне планування уроків «Географія: регіони та країни». 10 клас, профільний рівень (175 год.,5 год. на тиждень). За «Програмою для середньої загальноосвітньої школи.

Географія. 10 — 11 класи. Профільний рівень» (Київ, 2017 рік) (затверджено наказом МОН України від 23.10.2017 № 1407) 5. Календарно-тематичне планування уроків «Географічний простір Землі». 11 клас, профільний рівень (175 год.,5 год. Профільний рівень» (Київ, 2017 рік) (затверджено наказом МОН України від 23.10.2017 № 1407) .

Новацією української освітньої системи, починаючи з 2000 року, став обов’язковий тематичний розподіл програмового матеріалу, і відповідно такому розподілу стало застосовуватися тематичне оцінювання. З цього часу українська школа перейшла на семестрову форму навчання, скасувавши при цьому попередню систему оцінювання за чвертями. В чинних програмах з мов та літератур час на вивчення певної теми не однаковий. Наприклад, в програмі з української мови для 7 класу 20 годин рекомендовано на вивчення дієслова, 6 годин на вивчення дієприкметника, по 4 години на вивчення прийменника та сполучника, 2 години на вивчення вигуку. Які рекомендації отримали вчителі і методисти від Міністерства освіти і науки України в перші роки впровадження таких змін в освітню систему? В перший же рік застосування тематичного оцінювання Міністерство освіти і науки України рекомендувало завеликі теми ділити на підтеми і визначило оптимальну кількість годин однієї теми (чи підтеми) – 5-10 годин. У статті “Тематичний контроль за рівнем навчальних досягнень учнів з рідної (української) мови” Леонід Скуратівський та Галина Шелехова роз’яснюють: “ Основною одиницею оцінювання є навчальна тема, обсяг якої в лінгвістичній змістовій лінії може бути в середньому 5-10 годин, а інколи дещо більше чи менше. Визначаються теми відповідно до логічної структури їхнього змісту. При цьому теми, розраховані на значну кількість навчальних годин (наприклад, “Іменник”, “Дієслово”), розподіляються на підтеми (наприклад, “Іменник як частина мови”, “Правопис і стилістичні засоби іменників”)”. Взагалі, в навчальному посібнику “Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів у системі загальної середньої освіти”, виданому в 2004 році, в передмові зазначено: “Доцільність тематичного оцінювання зумовлена психологічними закономірностями засвоєння навчального матеріалу, що передбачають реалізацію послідовних його етапів, що не можна здійснювати на одному уроці. З огляду на це поточне оцінювання на кожному уроці в традиційному розумінні (виставлення оцінок у класному журналі) не є обов’язковим, хоча й можна здійснюватися за бажанням учителя чи з урахуванням особливостей того чи іншого навчального предмета”. .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

криптопро pdf 2 0 серийный номер

бізнес-курс англійської мови і.с.богацький н.м.дюканова 1998

уроки музыки для детей донотный период нотная грамота белованова маргарита евгеньевна

dasan h660rw инструкция на русском

збірник задач за 10 клас з фізики римкевич